onsdag 30 maj 2012

Family Business

Fia har varit en väldigt flitig besökare i ruvbåsen och nu har hon bestämt sig för att stanna där några veckor. Jag har gått med på detta i hopp om att få arvingar ifrån Margit och Maggan (om jag har sådan tur) På andra sidan ligger Karin nu och jag håller tummarna i hopp om det blir en liten Poppe där. Margit är damen längst till höger på pinnen.

Graduation Day

Sittpinne tränning innan läggdags.

tisdag 29 maj 2012

Han är så fin lilla Heike.

måndag 28 maj 2012

hmm

Tack för den lixom.

Kuckelikumedicin

Flashing Lights

söndag 27 maj 2012

Through the wire

Good Life

Det går lite bättre och bättre med Shira.Dom får vara ute med gänget under min bevakning.Vi tar ett steg i taget. Nördig som jag är.

lördag 26 maj 2012

Nu är jag väldans orolig eftersom jag inte hittat en enda liten röding. Jag har legat på golvet samt stirrat i väggen 3 kvällar nu men icke. Har varit bered sen april. Men finns dom så hittar jag dom.

fredag 25 maj 2012

Städa hönshuset gör jag visserligen varje dag men är jag riktigt nere så städar jag lite extra. Och igår möblerade jag om..igen..Men det här blir nog bra och så kommer alla ut och in eller upp och ner.

Devil in a new dress

All Falls down

"När allting är som mörkast kommer dom bästa ideerna fram".Så istället för att ligga hemma och tjura åkte jag till skolan och byggde idag.Ni vet ju hur jag är vid det här laget.Ovasett om världen går under så ger jag aldrig upp mina älskade höns. Sen blir det tyngre när dom man känt längst går bort oxå.Maggan var en av dom tryggaste och lugnaste hönorna här. Jag har aldrig sett henne sjuk någongång under våra 4 år tillsammans så det blev en chok igår för mig. Sen Steve och Valborg på det. Jag har trots min mörka period just nu dom andra att ta hand om.

torsdag 24 maj 2012

Pappa tog bort Valborg idag pga äggledarinflemation. När jag kom ner nu för att natta dom låg Maggan stendöd på golvet. Det räcker nu. Jag orkar inte mer.

Diamonds are forever

Heike är tredje generationen här på Eggeby och en riktig mystupp.Han flyger gärna till eller på mig vilket hitills bara varit Vicky som gjort det. Han har fått alla bra gener och egenskaper från Alfred,Chefen,Poppe.. och är mitt stora hopp att bli en bra ledartupp här på Eggeby. Han är även den första tupp/höna som verkligen liknat någon annan i flocken. Så lik Mojje att det är läskigt.

Love Lockdown

tisdag 22 maj 2012

Slow Jams

Det är oerhört svårt för mig att gå ner dit nu. Men det är svår att inte göra det.Jag skäms och lipar mellan varven just nu. Orkar inte göra så mycket mer..

måndag 21 maj 2012

I den blindes rike är den enögde kung

lördag 19 maj 2012

And justice for all...

fredag 18 maj 2012

Visst gör det ont när Steve brister

torsdag 17 maj 2012

Så här blir det när Steve är galen. Han kan inte leda flocken och det ger han blanka fan i men endå ska han mucka och härja.. Till ingen nytta heller..fan ta den tuppen.

The Devil inside

Steve har gått för långt nu. Han har åter förklarat krig emot alla ,och när han utsätter flocken för oro , även ankorna måste jag sätta deras säkerhet före min egen skruvade kärlek till denna förbannade tupp.

onsdag 16 maj 2012

Samma lika

Tanken slog mig just. Diagnos tupp är snarlik mina diagnoser ADHD och ASPBERGER. Hmm..

Att gala eller inte gala

Den här ggn är det inte Steves fel men jag har inget annat val än att sätta honom i skamvrån. Chefen kan inte gala. Jag är i min lilla bristningszon till vansinne och väldigt nervös nu. Det som oroar mig ännu mer är att om Chefen/Märsta har fått något i halsen så är det något som inte står rätt till i mitt hönshus för han blir då den 3dje tuppen med dessa symptom. Kan oxå vara att han haft en tuff vecka.Det är inte lätt att vara tupp ska ni veta. Inte för att jag är en men.Chefen har varit i ruvbåsen hela veckan , in och ut,och sen Steve på det. Inte bra.Inte bra alls det här.

tisdag 15 maj 2012

Steve and Mr Hyde

Att se Steve springa ut först på morgonkvisten och leva rövare bådar aldrig gott. Vad han gick igång på nu vette sjutton. Men eftersom Chefen har sitt morgonjobb kan han inte passa på Steve hela tiden så jag antar att det var så det gick till. Suck.. Föabannade tupp

Kärlek

White tupp can ..jump

söndag 13 maj 2012

Idag fick även ungarna vara ute på framsidan för första gången. Dom har blivit så stora nu och i torsdas kom första galet från Mossberg. Heike hade sin premiär idag. Den här generationen har varit den mest utmärkande hitills. Heike har fått alla goda egenskaper och är slående lik Mojje. Anders är Steve upp i dagen (Fast han var fårn Nore och Fia) och Mossberg har jag inte fått något fäste om än men jag har mina aningar.Vi får se vad som händer..
Jag tillhör även en annan flock som består av mina två kramfår Ulla och Tindra. Ulla vill bara kramas och Tindra vill bara tugga på mina skor eller vad som kan behaga henne för stunden.
Min moster och Kusinbarn kom och hälsade på idag

Ta - Daa

Den här skylten har jag ärvt av min underbare lärare som tyckte att en skulle passa bra hos oss. Han har så rätt i det..

Oktober 2009

Jag måste visa er denna bild. Det är Babs för snart 3 år sen. Så liten hon var..

lördag 12 maj 2012

Råsmarie

Råsmarie är en väldigt kul höna. Hon håller ihop med Älva,Karin,Suzz och Paul annars. Sen har hon en hel del skumma saker för sig. Nu ska hon promt gå mellan bena på den som är i hennes väg. Skulle inte förvåna mej om hon gjorde så med Paul oxå..

fredag 11 maj 2012

Tills Vidare

I år ska väggarna bort även här inne.. Men nu ser deras ruvbås ut så här.. Idag har jag gjort nya lådor då jag sett att tjejerna har svårt att komma upp till dom övre regionerna. Sen att jag lyckades få ihop dom gjorde mig ännu mer förvånad.. Jag la äggen högst upp för att hämta korgen men Babs var redan på plats för att vakta sina ägg.. Usch jag vet inte hur jag ska göra med det..Jag får ju bara tuppar.

Steve Wonder

Det har haglat svordomar ett tag över Steve. Men så är det väl i alla förhållanden..Han är ju trots allt min tupp och allt va det innebär. Vad skulle jag göra utan min förbannade Steve.

torsdag 10 maj 2012

Eggeby Finest Mystupp

Big Bad

Något som dagligen får mig att må uselt är detta spektakel. Jag mår så dåligt över inte ha en ordentlig damm . Har grävt ett par stycken varje sommar men det blir aldrig bra.Att jag sen har en stor noja om vattnet gör det bara ännu värre. Känns som om det enda jag har tid med är att byta vatten hela dagarna.För rent ska det vara.. Som en nål i ögat så finns på andra sidan fårhagen ca 10 meter en liten damm.Men jag törs inte släppa dom så långt. Nån som vet något bra reningsystem till en liten damm?? Inte bra alls det här..

onsdag 9 maj 2012

When the Going Gets Tough, Babs Gets Going

tisdag 8 maj 2012

What Happens At The Party

Inte för att de spelar mej nån roll men nån som vet vad mina småtjejer är för ras? Saga tror jag är en kochin va? Som Babs??Hon ser ut som det iallafall.Sen tror jag Carro är samma ras som min lilla Berit nåt me benfjädrad? Och Vanja ser ut som grannens Cruella fast mindre.. Hmm..Blev lite snurrigt..=)

Chain Gang Is The Click

Shira har fått gå ensam med Ida tills jag kom hem från skolan. Vilket har gått bra.När jag kom hem så låg dom brevid varandra men jag såg att Ida var lite otålig och även lite mer världsvanare så hon fick gå ut till dom andra. Bästa för Shira (och mig) vore om hon hade en kompis men det var lättare sagt än gjort. Har letat och studerat ut någon lämplig kandidat men det är svårt. På förmiddagarna nu får Shira gå med småtjejerna i mittenrummet tills jag kommer hem. Sen på kvällen måste jag öppna upp varpå dom får sova i burarna. Nu får Shira sova med Vanja som jag tror på. Saga och lilla Carro är något tuffare men måste kolla läget lite längre imorron för att va säker..
Nää himlars va ja skäms..

Veckans Eggebyare

Fy va pinsamt..Hur kunde jag tro att han fyllde år imorron.. Visserligen är jag väldigt förvirrad och det är en lycka varje gång jag hittat hem utan att köra vilse, men att glömma Steves födelsedag. Med 4 DAGAR oxå.De var riktigt illa..
Jag skämms .Usch va pinsamt. Imorron skulle vi ha storkalas här på Eggeby för att fira Steves 2 års dag. Så fyllde han för 4 dagar sen.Nu har jag gjort bort mig rejält.

måndag 7 maj 2012

Fixa och Donna lite

Jag har byggt lite småkojor här och där i deras utegård.

söndag 6 maj 2012

Steve Wonder

lördag 5 maj 2012

fredag 4 maj 2012

Har inte tänkt på att dom faktiskt ser mej som en i flocken. Då kan ni tro att jag är där nere en hel del så att säga.. =)

Extreme Rules